Declarații AFM - informatii depunere cu semnatură electronică

Publicat la data de 17 Mai 2020
Două persoane la un birou, completând declarația AFM

*** ACTUALIZARE ***

O nouă amânare a termenului limita de la care declarațiile către Fondul pentru Mediu vor putea fi depuse exclusiv online!

Declarația aferentă lunii decembrie 2020 (cu termen de depunere 25 ianuarie 2021) va fi prima care va putea fi depusă doar în aplicația dedicată, cu semnătură electronică.

Până la momentul respectiv, declarațiile pot fi trimise în continuare în format fizic după completarea lor în versiunea actualizată a aplicației ”AFM - Declarații v.1.26”.

*** ACTUALIZARE ***

 

Conform web-site-ului autorității competente (Administrația Fondului pentru Mediu) versiunea actuală a aplicației utilizate pentru completarea declarațiilor “AFM - Declarații v.1.25” poate fi folosită până în luna iulie 2020 inclusiv (declarație cu termen de depunere 25 august). Această aplicație presupune completarea, imprimarea și transmiterea în format fizic, cu confirmare de primire a declarației către AFM.

Începând cu luna august declarația va putea fi depusă exclusiv online în noua aplicație informatică pentru utilizarea serviciului "Depunere declarații on-line", simplificându-se astfel procesul prin reducerea birocrației (se elimină operațiunile de printat/semnat/stampilat declarație, transmis prin curier, confirmare), diminuarea timpului alocat și dispariția dosarelor cu declarații, confirmări de primire și documentația aferentă.

Termenul pentru tranziția la modalitatea online de depunere a declarațiilor a fost prelungit succesiv din cauza versiunilor intermediare ale noii aplicații care aveau erori și având în vedere contextul dificil al pandemiei COVID-19, dar cel mai probabil acesta va fi termenul limită.

Consultanții noștri utilizează deja de ceva timp aplicația pentru a depune declarațiile clienților, iar experiența lor vă poate ajuta să parcurgeți fără eforturi etapele procedurale ale înscrierii și depunerii declarațiilor. Vă vom asista în toți pașii – înrolare, procură notarială, utilizare semnătură electronică calificată proprie, determinare obligații, calcul și depunere declarații.

Declarațiile AFM trebuie depuse de orice operator economic care importă/achiziționează intracomunitar sau produce: ambalaje, produse și materii prime ambalate, echipamente electrice și electronice, baterii și acumulatori, substanțe chimice periculoase, uleiuri, anvelope sau pungi de transport.

Vă doriți să externalizați acest aspect unor profesioniști cu experiență în domeniu care sunt în permanență la curent cu cele mai recente modificări legislative? Contactați-ne cu o solicitare de ofertă sau aplicați pentru o analiză gratuită a obligațiilor de mediu ale companiei dumneavoastră.

Vă invităm să vă abonati la buletinul nostru informativ (click pe butonul de mai jos) pentru a fi în permanență la curent cu cele mai recente modificări legislative și pentru a evita neconformități cu potențial impact negativ asupra companiei dumneavoastră.

Adresa dumneavoastră de email.
Specificând numele companiei și județul puteți primi mesaje mai relevante afacerii dvs.

Alte articole interesante